Δημοσίευση : 16:21 16-07-2017

Europol: Συνέλαβε 66 υπόπτους για εμπόριο ακατάλληλου αλογίσιου κρέατος

«Χειροπέδες» πέρασε η Europol σε 66 υπόπτους για εμπόριο κρέατος αλόγου, ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση.

Την ίδια ώρα, η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία κατέσχεσε τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα και πολυτελή αυτοκίνητα των μελών της σπείρας. Είχε προηγηθεί και παλαιότερη έρευνα για το διατροφικό σκάνδαλο, η οποία είχε σοκάρει τους ευρωπαίους καταναλωτές.

Έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία το 2013 έδειξαν ότι το κρέας σε κάποια προϊόντα που πωλούνταν ως βόειο, στην πραγματικότητα ήταν 100% κρέας αλόγου.

Η ισπανική αστυνομία έβαλε στο «μικροσκόπιο» ένα δίκτυο, που σφαγίαζε υπέργηρα ή άρρωστα άλογα –σαφώς ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση- σε Ισπανία και Πορτογαλία και στη συνέχεια πλαστογραφούσε τα σχετικά έγγραφα και εξήγαγε το κρέας στο Βέλγιο.

Η Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία) ανακοίνωσε ότι 65 ύποπτοι συνελήφθησαν στην Ισπανία και ο κυρίως ύποπτος, ένας ολλανδός υπήκοος, συνελήφθη στο Βέλγιο –τον νούμερο 1 εξαγωγέα αλογίσιου κρέατος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Στην Ισπανία 65 άνθρωποι συνελήφθησαν και εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκλήματα όπως κακοποίηση ζώου, πλαστογράφηση εγγράφων, παρακώλυση της δικαιοσύνης, εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» αναφέρει η Europol σε ανακοίνωσή της.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της ΕΕ αποκάλυψε ότι λιγότερο από το 5% όλων των βόειων προϊόντων που ελέγχθηκαν βρέθηκαν θετικά σε DNA αλόγου.

Από τον/την Newsroom

A A
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Άρθρου
Europol Συλλήψεις Κρέας Αλόγου
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency