Δημοσίευση : 18:03 17-07-2017

Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν του Κούρδους στη βόρεια Συρία

Ισλαμιστές αντάρτες του FSA και τουρκικές ειδικές δυνάμεις συγκρούστηκαν σήμερα με Κούρδους του YPG και με την υποστήριξη του τουρκικού πυροβολικού στη βορειοδυτική Συρία σε μια νέα μεγάλη κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν γύρω από το χωριό Άιν Ντάκνα και τη γειτονική αεροπορική βάση Μέναγκ βόρεια του Χαλεπίου, καθώς οι τουρκικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις θέσεις από τις οποίες βομβαρδίζουν άλλες περιοχές.

«Σημειώνονται ισχυρές συγκρούσεις στον άξονα της Άιν Ντάκνα, ανάμεσα σε εμάς και στους Τούρκους και στους μισθοφόρους τους», δήλωσε ο Ρότζχατ Ροτζ, εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής του YPG.

Ο Μοστάφα Μπάλι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της κουρδο-αραβικής δύναμης, δήλωσε πως ορισμένοι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Τόσο το YPG όσο και το SDF έχουν λάβει όπλα από τις ΗΠΑ και υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον στη μάχη τους κατά της ISIS στη Ράκα, πιο ανατολικά.

Σύροι αντάρτες δήλωσαν αυτό τον μήνα πως ετοιμάζονται να συνταχθούν με τον τουρκικό Στρατό σε μια νέα μεγάλη επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία.

Οι YPG ελέγχουν μεγάλα τμήματα του εδάφους κατά μήκος των συνόρων βορειοανατολικά του Χαλεπίου και έναν θύλακα εδάφους βορειοδυτικά της πόλης. Στον ενδιάμεσο χώρο υποστηριζόμενες από την Τουρκία παρατάξεις έχουν καταλάβει εδάφη ώστε να αποτρέψουν μια ένωση των κουρδικών δυνάμεων.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις YPG και στην Τουρκία, που είναι και οι δύο σύμμαχοι των ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον. Η Τουρκία επέκρινε την απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τις YPG στη μάχη τους κατά της ISIS στη Συρία.

Προς την Ράκκα και την Deir Ezzor

Στα άλλα μέτωπα του πολέμου οι ειδικές δυνάμεις του συριακού Στρατού «Τίγρεις» εξακολουθούν να προελαύνουν εναντίον της ISIS προς την Ράκκα ενώ τις προηγούμενες ημέρες μπόρεσαν και κατέλαβαν την πετρελαιοπηγή Deilla η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά από την πόλη Resafa.

Στα όρια της επαρχίας Χομς και της περιφέρειας της Deir Ezzor οι συριακές δυνάμεις κατόρθωσαν και ανέτρεψαν μεγάλη επίθεση της ISIS καταστρέφοντας οχήματα της οργάνωσης όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, ενώ σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό στις δυνάμεις της ισλαμιστικής οργάνωσης οι οποίες βρίσκονται γύρω από την πολιορκημένη πόλη.

Από τον/την Newsroom

A A
Get it on Google Play

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Difernews Official Facebook Page
Difernews Official Twitter Page
Difernews Official Google Page
Copyright © 2011 difernews.gr
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όροι Χρήσης
|
Επικοινωνία
|
Αρθογράφοι
|
Newsletter
Pixrow Digital Agency
Designed & Developed 2011 by Pixrow Digital Agency